Basta - paremman pastan puolesta

Ravintola Basta on avattu Turun Kauppahalliin vuonna 2022. Basta valmistaa herkullista käsintehtyä italialaista pastaa suomalaisista raaka-aineista. Pasta fresca eli tuorepasta valmistetaan paikan päällä ravintolassa päivittäin. Nauti herkullinen pasta-annos joko ravintolassa tai helpota arkeasi poimimalla tuoretiskistämme sinulle mieleinen pasta ja siihen sopiva kastike.

Basta on italiaa ja tarkoittaa “riittää” tai “tarpeeksi”. Hyvään ruokaan riittävät yksinkertaiset, mutta laadukkaat raaka-aineet. Käytämme laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita, jotka hankimme mahdollisimman tuoreena kauppahallista ja lähituottajilta.

Rakkaudesta italialaiseen ruokaan

Bastan omistajat, Angelo ja Leena Tursi, ovat halunneet tuoda Turun ravintolatarjontaan aitoja italialaisia makuja. Vaikka suomalaiset syövät paljon pastaa, kaupungista oli vaikea löytää oikein valmistettua italialaista tuorepastaa tarjoilevaa ravintolaa. Angelo ja Leena halusivat tarjota asiakkaille laadukkaista raaka-aineista valmistettua, yksinkertaisen maukasta pastaa, joka on valmistettu juuri oikealla kypsyydellä.

Bastan keittiömestariksi onnistuttiin saamaan italialaisen keittiön huippuammattilainen Flavio Giacoletto. Hän on toiminut mm. 16 vuotta Ranskan Rivieralla Personal Chefinä useille nimekkäille asiakkaille. Pastamestarimme Flavio on kehittänyt Bastan maukkaat reseptit yhdessä Angelon kanssa.